Whatsapp - widget Messenger - widget
Hotel Anders
arrival
22
Dec 2024
departure
23
Dec 2024
Buy a voucher
Hotel Anders
Wygraj weekend dla dwóch osób w Hotelu Anders!
  1. By the lake
  2. Event details

Wygraj weekend dla dwóch osób w Hotelu Anders!

05.04.2012

Zapraszamy Państwa do świątecznej zabawy. Przygotowaliśmy specjalny przepis, który mamy nadzieję uprzyjemni Państwu WielkanocSałaty ogrodowe z pieczoną piersią kaczki, jabłkami i malinową emulsją znajdą się w Wielkanocnym menu Hotelu Anders. Chcemy podzielić się z Państwem tym niezwykłym smakiem i zaprosić do samodzielnego przygotowania dania. Przepis znajduje się poniżej.

Po przygotowaniu dania, proszę nie zapomnieć o… jego sfotografowaniu. Zachęcamy do fotografowania nie tylko samego dania, ale również procesu jego przygotowywania i późniejszego smakowania. Mamy nadzieję, że danie wpłynie na Państwa wiosenno-świąteczny nastrój, a proces jego przygotowywania okaże się świetną zabawą.

Do wygrania weekend w Hotelu Anders dla dwóch osób! 

Zdjęcia prosimy przesyłać na adres m.malinowska@hotelanders.pl do godziny 00.00 w środę 11 kwietnia 2012.

Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi w piątek 13 kwietnia 2012.

Zwycięzcę konkursu wybierze kapituła złożona z pracowników Hotelu Anders na czele z Szefem Kuchni – Dariuszem Strucińskim.

Uwaga: W konkursie mogą wziąć udział tylko Facebook’owi fani Hotelu Anders. „Polub” Hotel Anders i wygraj weekend dla dwóch osób. 

Hotel Anders na Facebook’u.

Przepis na sałaty ogrodowe z pieczoną piersią kaczki, jabłkami i malinową emulsją

SKŁADNIKI 

•    pierś kaczki 1 szt.
•    olej 50g
•    goździki 3 szt.
•    kilka ziaren jałowca
•    pieprz, sól
•    liść laurowy, kawałek kory cynamonu

Malinowa emulsja:

•    maliny mrożone 100 g
•    miód 1 łyżka
•    wino białe 50 g
•    sok z 1 cytryny
•    miód 1 łyżka
•    musztarda 1 łyżka

Sałaty różne  mix:

•    lolo rosso, lodowa, rzymska, cykoria, szpinak młody, botwinka mini, lolo Bianko
•    orzeszki laskowe 50 g
•    jabłko kwaśne 1szt.

Marynujemy pierś kurczaka w potłuczonych w moździerzu ziołach i oleju. Na skórze kaczki nacinamy kratkę. Po godzinie marynowania smażymy na zimnej patelni skórą do dołu, odlewając tłuszcz wytopiony ze skóry, aby uzyskać efekt chrupiącej skórki. Gdy skóra jest przypieczona, odwracamy na stronę mięsa i obsmażamy około 3 minuty. Po usmażeniu przekładamy na blaszkę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 5 minut. Wyjmujemy na odpoczynek około 4 minuty. Następnie wstawiamy do piekarnika na 5 minut. Po upieczeniu studzimy i kroimy piękne różowe soczyste płatki kaczki.

EMULSJA

Na patelni rozgrzewamy miód do postaci karmelu. Wkładamy maliny i podlewamy białym winem lub octem z białego wina. Całość redukujemy – około 5 minut studzimy.

Z łyżki musztardy, 1 łyżki miodu i soku z 1 cytryny przygotowujemy bazę emulsji, blędując składniki w wysokim naczyniu. Po połączeniu składników dodajemy ciężką strużką olej. Do emulsji dodajemy maliny glazurowane i ponowanie blędujemy gotową emulsję malinową. Doprawiamy pieprzem z młynka. Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie cząstki.
W salaterce układamy porwane sałaty, przekładając plastrami jabłka i plastrami kaczki. Posypujemy uprażonymi i obranymi ze skórki orzechami laskowymi. Całość skrapiamy emulsją malinową.

See on the map
Newsletter

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE "MARTOM - TRAVELAND" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ HOTEL ANDERS, ul. Spacerowa 2, 14-133, Stare Jabłonki, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved