Już 27. maja 2019 w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach gwiazdy polskich restauracji zbiorą się na IX edycji Chefs Only, by wspólnie gotować i „majówkować”.
Historia Chefs Only sięga października 2014, kiedy to grupa szefów kuchni i cukierników postanowiła spotkać się w luźniejszej niż podczas targów i konkursów atmosferze i wymienić się doświadczeniami. Szybko okazało się, że impreza budzi na tyle duże zainteresowanie, że warto organizować ją nawet dwa razy w roku. Następujące po sobie wiosenne i jesienne edycje wydarzenia goszczą w różnych lokalizacjach. Gospodarzem wiosennej edycji Chefs Only 2019 jest Hotel Anders w Starych Jabłonkach.
- Chefs Only to bardzo dobry projekt, który jak widać trochę już okrzepł i ma wiele własnych doświadczeń. Takie dwa, świetnie osadzone w czasie spotkania do roku to fajna sprawa. – mówi Dariusz Struciński Szef Kuchni Hotelu Anders. - Uważam, że to ciekawa idea, więc z chęcią odniosłem się do pomysłu, żeby wydarzenie odbyło się w Hotelu Anders. Po pierwsze dlatego, że Hotel Anders to miejsce bardzo przyjazne szefom kuchni od wielu, wielu lat. Bardzo się cieszę na spotkanie z kolegami. Będziemy starali się zrobić tak, aby ta edycja była wyjątkowa i zapadła w pamięć na długo. Zaplanowaliśmy między innymi plenerowy wieczór pod nazwą „Wielka Mazurska Majówka”. Mam nadzieję, że będzie to wyjątkowa noc.
Prócz charakterystycznej dla Chefs Only niepowtarzalnej, nieformalnej atmosfery wspólnego gotowania – tym razem w namiocie nad jeziorem - podczas IX edycji na gości czekają piękne okoliczności przyrody. Naturalnie w Hotelu Anders.