W niedzielę 27 stycznia 2013 r. o godz. 15:00 w Restauracji Pałacowej Hotelu Anders w Starych Jabłonkach odbyło się III wydarzenie z cyklu Wine&Food Day.
Tym razem gościem Dariusza Strucińskiego, Szefa Kuchni Hotelu Anders, był Kurt Scheller, dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej.
Kurt Scheller to laureat wielu prestiżowych nagród kulinarnych, a także członek i założyciel polskich i zagranicznych organizacji kulinarnych. Od roku 2002 prowadzi on również, sygnowaną własnym nazwiskiem, Akademię sztuki kulinarnej. Telewidzom znany jest m.in. z programu pt. „Alfabet kulinarny Kurta Schellera”, który emitowany był w telewizji Polsat. W roku 2012 był on także gościem specjalnym w programie MasterChef.
W menu III odsłony Wine&Food Day znalazły się: pralina z kaszanki z bukietem sałat (przystawka), zupa krem z pietruszki, rolada z pstrąga i łososia na gulaszu z kaszy jęczmiennej (danie główne), a na deser piwny tort z sosem malinowym. Dodatkowo, najmłodsi uczestnicy mogli wziąć udział w zabawach z animatorką. Oprócz przepysznych dań, Goście gedustowali również specjalnie dobrane wina.
Dotychczasowe spotkania w ramach Wine&Food Day w Hotelu Anders odbywały się w październiku i listopadzie 2012 roku i utrzymane były w stylu włoskim. Gościem Dariusza Strucińskiego w obu poprzednich edycjach był Marco Ghia, kucharz z Sycylii.