Restauracja Pałacowa Hotelu Anders w gronie 21. najlepszych restauracji w Polsce
Restauracja Pałacowa Hotelu Anders znalazła się w gronie 21. najlepszych restauracji w Polsce w plebiscycie POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS.
W konkursie wzięło udział 541 restauracji. 100 najlepszych znalazło się na liście Poland 100 Best Restaurants 2013 – wśród nich, z najlepszą możliwą oceną „Trzech Widelcy” znalazła się Restauracja Pałacowa Hotelu Anders, otrzymując nagrodę Grand Award. "Trzy Widelce" otrzymało 21. polskich restauracji. Nagrodę podczas uroczystej Gali w Warszawie odebrali Pieter Oosthuizen i Dariusz Struciński, dyrektor gastronomii i szef kuchni Hotelu Anders.
Konkurs POLAND 100 BEST RESTAURANTS to prestiżowy i jedyny w skali kraju plebiscyt wyłaniający najlepsze restauracje w kraju. Restauracje, które znalazły się na liście poddane zostały rygorystycznej kontroli zarówno ze strony konsumentów – nadesłano blisko 18 000 ankiet, oraz kapituły konkursu – badanie Mystery Shopper tzw. tajemniczy klient.
Na kuchnię Hotelu Anders składają się nowoczesne kompozycje potraw, jak i te nawiązujące do historii miejsca. Otaczająca hotel zielona przestrzeń skłania ku zdrowemu odżywianiu. Szczególne miejsce na talerzach zajmują tu ryby. Świeże warzywa i owoce trafiające na restauracyjne stoły pochodzą od pobliskich dostawców, zaś ryby są bogactwem tutejszych jezior. Kuchnia Hotelu Anders to zdrowe jedzenie oparte o regionalne produkty.
Nagrodę Grand Award "Trzy Widelce" odbierają Pieter Oosthuizen i Dariusz Struciński, dyrektor gastronomii i szef kuchni Hotelu Anders.
Serdecznie zapraszamy do naszej Restauracji!