Dotarła do nas świetna wiadomość – Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Aanders został wybrany Szefem Kuchni Roku 2015 (Region Północny) w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants, a Restauracja Pałacowa Hotelu Anders znalazła się w czołówce polskich restauracji, zdobywając najwyższą możliwą ocenę i nagrodę Grand Award 2015 „Trzy Widelce”.
Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce, Poland 100 Best Restaurants, to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, głosowania na stronie internetowej akcji, głosowania w mediach społecznościowych oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.